For nogle organismer er plast en lækkerbisken

I 2016 opdagede japanske forskere en bakterie, der “spiser” polyethylen terephthalat. Nu har britiske og amerikanske forskere udviklet et enzym, der fremskynder opløsningen (se mere her på engelsk – den langhårede version finder du her).

Det kunne jo være en løsning, tænkte jeg begejstret – og kom så til at tænke på, at vi som art sjældent finder på noget, der ikke i sidste ende viser sig at have nogle alvorlige følger for os eller dem, vi deler kloden med.

Det virkelig positive er imidlertid, at der er mange, der arbejder på at finde løsninger på dette problem, og at det ser ud til, at der er flere muligheder så vi ikke i sidste ende skal drukne i upcyclede dametasker.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.