Dag 12 – de grå mænd

Weekenden har indtil videre været forbavsende normal. Det skyldes delvist, at jeg havde nok at se til, og delvis, at jeg tror, jeg er begyndt at finde mig i ikke at ønske mig ting, der er for tidskrævende.

I går fik det mig til at tænke på Momo, historien om en pige, der redder verden fra grå mænd i grå habitter, der ryger grå cerutter, der består af den tid, andre mennesker tror, de har sparet op ved at være ekstra effektive.

Mineralolie, tænkte jeg, kan faktisk også opfattes som komprimeret tid, og det, vi bruger mineralolien til, produktion, transport, arbejdsdeling, tilfører vores eget liv mere tid i form af flere muligheder. Det kræver for så vidt bare, at vi bruger den tid, Moder Natur har sat i banken i form af olie og naturgas.

Det gør os til grå mænd og kvinder, og det er en ganske ubehagelig tanke, hvis man ikke samtidigt husker på, at vi ikke forsvinder, hvis vi afstår fra at bruge af Moder Naturs timebank. For vi har vores egen tid. Det havde Michael Endes tidstyve ikke.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.