Dag 3 – krydderihylden

Ser du, kære læser, jeg ville jo ikke snyde, dvs. hamstre ting, der er emballeret i plastik, og som jeg havde en fornemmelse om, jeg ville komme til at savne under plastikfasten.

Så nu er jeg løbet tør for kanel, og det er jeg ikke så glad for, selv om vi går foråret i møde. I det hele taget er jeg ikke for glad for min hjemlige krydderibestand. Hvad der før ferien lignede et velfyldt lager, virker nu langt mere beskedent.

Spørgsmålet trænger sig på, om jeg kan klare mig med det, jeg har, i de godt fem uger, der er tilbage. Ellers må jeg se, hvor jeg kan finde Solhjulets krydderier, der sælges i søde, små glas i helsekostforretninger – man kan bare ikke regne med, at de fører hele udvalget. Dér, hvor jeg først blev opmærksom på firmaet, solgte de fx kun deres cayennepeber.

På et eller andet tidspunkt skal jeg overveje at gå på jagt efter friske krydderurter. Jeg antager, at det bliver besværligt, da potterne som regel sælges med et plastiksvøb, der forhindrer urterne i at spredes til siderne.

Kan jeg ikke få nogen, er jeg jo nødt til at dyrke mine egne fra bunden.

Et plastikfrit liv indebærer åbenbart, at man bliver hjemme det meste af tiden, da man skal passe de planter, man er nødt til at dyrke for at give de lokale grøntsager større smagsmæssig dybde.

Her støder nutidens krav til finere madlavning atter engang sammen med plastikfastens begrænsninger. Det er i øjeblikket udbuddet, der bestemmer mine muligheder. – Men det gør det kun så længe, som jeg ikke formulerer og fremsætter mine krav.

2 responses to “Dag 3 – krydderihylden

  1. Urtekrams krydderier sælges i metaldåser (godt nok med en lille bitte plastik-krans øverst). Når din strenge faste er forbi, var det måske en mulighed; de fås bl.a. i Netto.
    Torvehallerne kunne godt ske at have et stade med krydderier i løs vægt – prøv.

    • Tak for kommentaren. Jeg har allerede nogen af Urtekrams små dåser, bl.a. stødt kanel, som har været noget af en livredder i denne plastikfaste. Men jeg er desværre ikke særlig begejstret for deres kvalitet.

      Når fasten er ovre, skal jeg bestille krydderier fra Solhjulet. De leveres i glas med skruelåg, men fås mest via nettet, og der var så meget usikkerhed forbundet med leveringsformen, at jeg har måttet vælge dem fra.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.