90 gram og det begrænsede valg

Tænk, i denne uge har jeg kunnet holde plastikaffaldet på under 100 gram! Det får mig til at se selve plastikfasten langt mere fortrøstningsfuldt i møde end bare for en uge siden – især fordi Superbrugsen i Matthæusgade faktisk havde mælk på flaske samt fancy urtete uden nogen som helst form for plastemballage.

Omstillingen er ved at tage form. Nu, hvor jeg igennem flere måneder har kigget på alle de produkter, der vil være tabu til den tid, er der kommet en vis ro over mig. Den skyldes til en vis grad, at mit projekt begrænser mine valgmuligheder, og at det ikke nødvendigvis er en dårlig sag.

Der er blevet forsket i forbrugeres tilfredshed i forhold til antallet af produkter, de kan vælge imellem, og det har vist sig, at et stort antal valgmuligheder gør folk mindre tilfredse (se denne artikel i The Economist – jeg har lidt svært ved at finde  noget tilsvarende på dansk).

At et stort udvalg kan virke stressende, kan jeg i hvert fald skrive under på – bare prøv at se de mange forskellige yoghurtmærker, man kan vælge imellem i et almindeligt supermarked i Berlin, næste gang, du er dernede. Nu skal jeg bare købe mælk, så kan jeg selv lave yoghurt og friskost. Det er noget nemmere end at skulle vælge mellem produkter, andre har udviklet.

Jeg skal dog stadig væk på ekskursion til Køge og Malmö for at se, om ikke det er muligt at få styr på nogle af de toilet- og rengøringsartikler, jeg ved, jeg kommer til at skulle bruge i februar og marts.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.