Forbrugeransvar – jf. mælk på flaske

For nogle måneder siden opdagede jeg til min store glæde, at Hansens Mejeriudsalgs mælk på glasflaske kunne fås i Kvickly og Superbrugsen på Nørrebro.

Jeg er ikke den store mælkeentusiast, så jeg købte nogle få liter, men glædede mig over den afveksling, mælk på flaske trods alt ville kunne bringe mig under selve plastikfasten. Stor var derfor min skuffelse, da jeg flere gange måtte gå forgæves efter mælken.

I dag tog jeg mig så sammen og ringede til Hansens Flødeis for at høre, hvad der var sket, og om der eventuelt var andre steder, der havde en større forsyningssikkerhed. Det ser det så ud til, at der er på Vesterbro.

Hvis det sted, hvor du handler, allerede sælger yoghurt fra Hansen, kan du bare spørge, om ikke de vil tage noget mælk hjem til dig. Jeg har nævnt, at den er dyr (22,00-25,00 kr/l) – så brugsuddeleren eller butikschefen skal have en vis sikkerhed for, at der er et kundeunderlag for at kaste sig ud i eksperimenter.

Hvis vi ønsker at bruge plastik på en mere bevidst og ansvarlig måde, skal vi efterspørge produkter, der afspejler dette ønske – og det kan aldrig skade også at gøre opmærksom på det.

Man kan kun blive hørt, hvis man giver lyd fra sig.

Og nu skal jeg ud og se, om jeg kan få fat i en liter mælk på Vesterbro.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.